Kandidat se predstavi: Žan Potočnik

Objavljeno 13. 11. 2018

Sveža jesen na sporedu z njo pa lokalne volitve. Sem Žan Potočnik, mlad, zagnan študent politologije smer Študij demokracije in upravljanja. Politika me praktično zanima že od malih nog, ko sem rad prisluhnil »barskim« političnim debatam. Pred kratkim sem se odločil, da se pridružim naši stranki Lista Marjana Šarca. Prepričale so me njegove vrline in v kolikor človeka poznaš osebno in ne prek »blatilskih« medijev veš, da je njegov namen pošten in v dobrobit Slovenk in Slovencev. Neizmerno sem ponosen, da sem prebivalec občine Kamnik, ki je po mojem mnenju ena izmed najlepših v Sloveniji. Odločil sem se, da na prihajajočih volitvah kandidiram za svetnika Občine Kamnik, zato ker mi je mar. Sit sem neprestanega nerganja in apatičnosti mladih, katero je povzročila politična struja preprosto zato, ker ji to odgovarja. Mladi se bomo morali počasi zavedati, da je prihodnost na naših plečih. Vem, da je to že izrabljena fraza a je še kako resnična. Dokler mladi ne bomo aktivno sodelovali v procesih odločanja bomo v slovenski politiki težko govorili o »novih obrazih«. V Kamniku je prejšnji župan in Lista Marjana Šarca vodila pametno politiko. Politiko, ki bi se morala nadaljevati. Kot bodoči politolog lahko rečem, da negativna kampanja, ki jo v Kamniku že lahko zaznamo na dolgi rok ni primerna.

Obljube, obljube in zopet obljube – tega smo ljudje siti. Potrebno se je zavedati, da je občina omejena s proračunsko malho, ki nikakor ni tako polna, da bi si lahko privoščili toliko stvari kot jih nekateri obljubljajo. Novi kandidati venomer veliko obljubljajo, ko pa kasneje zasedejo županski stolček pa vidijo kakšna je realnost. Naš kandidat Igor Žavbi je marljiv in deloven človek nikoli se nisem mogel naužiti njegove zagnanosti. Zdi se mi, da skupek njegovih lastnosti odraža to kar ljudje želimo. Preprostega človeka, ki ne obljublja veliko, ampak se raje pohvali z uspehi.

Kamnik je mesto prihodnosti. Občina ima potencial v turizmu, športu, kulturi, gospodarstvu in Igor Žavbi z ekipo ima pravo vizijo nadaljnjega razvoja.

Za zaključek Vas ne bom pozival, volite našega županskega kandidata ter nas, kandidate za občinske svetnike. Pozivam Vas, da greste na volitve obkrožite tisto kar Vam je blizu in bodite s tem zgledni iz zavedni Občani, ker Kamničanke in Kamničani odloča se o NAŠI prihodnosti!

NAPREJ KAMNIK!

Žan Potočnik

Kanidadat za OS nosilec liste v VE2