»Naprej Kamnik«: V občini Kamnik je cest preko 400 kilometrov, ampak to ni opravičilo

Objavljeno 30. 10. 2018

Včeraj, 30. oktobra 2018, je stranka Lista Marjana Šarca organizirala srečanje s krajankami in krajani v Krajevni skupnosti Volčji Potok. Namen srečanja je bilo predstavitev in pogovor s podžupanom v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Kamnik in županskim kandidatom stranke Lista Marjana Šarca Igorjem Žavbijem ter kandidati za Občinski svet Občine Kamnik (podrobnejše predstavitve kandidatk in kandidatov si lahko ogledate na spletni povezavi).

Krajanke in krajani Krajevne skupnosti Volčji Potok so lahko podali konkretna vprašanja, tako podžupanu v začasnem opravljanju funkcije župana oziroma županskemu kandidatu Igorju Žavbiju kot tudi kandidatkam in kandidatom za Občinski svet Občine Kamnik. Ob tej priložnosti jih je najbolj zanimalo o asfaltiranju ter rekonstrukciji cest, o izgradnji vodovoda ter ne nazadnje tudi o ureditvi avtobusnih postajališč.

Županski kandidat stranke Lista Marjana Šarca Igor Žavbi pa je ob srečanju poudaril:

Ceste so povečini primerov v izredno slabem stanju. V občini Kamnik je cest preko 400 kilometrov, ampak to ni opravičilo. Tukaj bo potrebno najti drugačen način za vzdrževanje cest, zdržati bo treba do konca koncesijske pogodbe, potem pa mogoče te stvari tudi drugače zapeljati, v drugačni obliki, zato da se bodo stvari začele premikati hitreje, in da bomo prišli do takšnih cest, kot jih moramo imeti. Tekoče problematike je v Kamniku kar precej. To se bomo trudili reševati sproti. Tistih največjih projektov, ki se jih bo potrebno lotiti, bodo tudi dodobra posegli v občinski proračun. Za kaj dosti novega verjetno ne bo ostalo prostora. Danes se sicer zelo naglas govori, da v štirih letih s krajevnimi skupnostmi ni bilo nič narejenega, in da krajevne skupnosti ne morejo čisto nič narediti. Ravno jaz imam z Volčjem Potoku prijetno izkušnjo. S predsednikom Krajevne skupnosti Volčji Potok Sršen Francem sva zelo dobro sodelovala v vseh štirih letih. Nisva vsega postorila, kar je za postoriti, zagotovo ne. En sam ne more nič. In tako kot je imel predsednik Krajevne skupnosti Volčji Potok tukaj ekipo, tako jo imam tudi jaz, s katero kandidiram. Potrebujemo tako mlade kot tudi starejše. Potrebujemo znanje starejših in moč mladih. Tako se razvijajo sveže ideje in sveža energija. Odkrivati čisto nekaj novega, mogoče včasih nima smisla. Verjamem, da z neko kontinuiteto, lahko peljemo stvari naprej in s tem veliko dosežemo.

"NAPREJ KAMNIK" – KS VOLČJI POTOK

Največje zanimanje krajanov in krajank Krajevne skupnosti Voljči Potok je bilo o asfaltiranju in rekonstrukciji cest, o izgradnji vodovoda in ne nazadnje tudi o ureditvi avtobusnih postajališč.Na koncu vabljeni k poslušanju izjave gospoda Franca Sršena, predsednika Krajevne skupnosti Volčji Potok.

Objavil/a Stranka LMŠ Kamnik dne Torek, 30. oktober 2018

Vabljeni, da se nam tudi vi pridružite na srečanjih po krajevnih skupnostih občine Kamnik in nas spremljate na naši spletni strani ter na Facebook profilu.

Naslednje srečanje bo danes, 30. oktobra 2018, in sicer ob 17. uri pred Krajevnim domom Šmarca ter v petek, 2. novembra 17. uri pri balinišču Balinarskega kluba Duplica.

Veselimo se srečanja z vami z željo »Naprej Kamnik«.