»Naprej Kamnik«: Srečanje s krajankami in krajani Krajevne skupnosti Gozd

Objavljeno 24. 10. 2018

Včeraj, 23. oktobra 2018, je stranka Lista Marjana Šarca začela s srečanji s krajankami in krajani posameznih krajevnih skupnosti občine Kamnik. Namen srečanj je predstavitev in pogovor s podžupanom v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Kamnik in županskim kandidatom stranke Lista Marjana Šarca Igorjem Žavbijem ter kandidatkami in kandidati za Občinski svet Občine Kamnik (podrobnejše predstavitve kandidatk in kandidatov si lahko ogledate na spletni povezavi: http://igorzavbi.strankalms.si/#lista ).

Krajevne skupnosti so pomemben člen lokalnega življenja, opozarjajo na to, kaj je potrebno storiti, opozarjajo na napake in predlagajo izboljšave. Krajanke in krajani Krajevne skupnosti Gozd so danes lahko podali konkretna vprašanja tako podžupanu v začasnem opravljanju funkcije župana oziroma županskemu kandidatu Igorju Žavbiju kot tudi kandidatkam in kandidatom za Občinski svet Občine Kamnik. Ob tej priložnosti jih je najbolj zanimalo o rekonstrukciji ceste proti Gozdu, pogovor je tekel tudi o obnovi Podružnične osnovne šole Gozd, ki je v zelo slabem stanju ter ne nazadnje tudi o  javni razsvetljavi ob glavni cesti.

Županski kandidat stranke Lista Marjana Šarca Igor Žavbi pa je ob srečanju poudaril da se na podeželjih vsi soočajo z enim problemom in to so ceste, ki jih bo v prihodnosti potrebno celovito urediti, da se ne bo avtomobilom delala dodatna škoda. Veliko je tudi še makadamskih cest, predvsem v krajih, ki so zelo razvejani. Tudi moderna tehnologija, kot so GPS in Garmini, nam delajo preglavice, kar pomeni, da ogromno turistov pošilja preko vaših vasi v Logarsko dolino, čeprav ceste niso temu namenjene. Še ena težava, ki se poraja je Podružnična osnovna šola, ki je v zelo slabem stanju in jo bo potrebno nujno urediti. Prav tako Gozd nima enega pravega prostora za druženje, trenutno sta to le gasilni dom in cerkev. Gasilci so tisti, ki držijo gor družabno življenje in združujejo ljudi. To dokazujejo tudi z pripravo gasilske veselice. Županski kandidat stranke Lista Marjana Šarca Igor Žavbi je tudi poudaril:

»Želim si da spoznate, da smo v zadnjih letih delali dobro in kvalitetno ter spoznate, da lahko, če bom izvoljen, takoj pričnem z delom. Seveda v tej zgodbi nisem sam, imam močno ekipo, ki mi stoji ob strani. To so tudi kandidatke in kandidati stranke Liste Marjana Šarca za Občinski svet, katero smo sestavili popolno in prihajajo tudi iz vaših krajev. Potrebno je uporabiti energijo mladih in znanje starejših. Verjamem, da nam bo uspelo, če bomo držali skupaj, kajti en posameznik ne more narediti nič, skupaj pa lahko premikamo gore. Vse kar sem naštel, za kar se bom zavzemal da bom uredil, ne obljubljam, da bom to naredil v enem letu ali dveh, ampak se bom zavzemal, da se te stvari izpeljejo ali pa vsaj pripeljejo tako daleč, da se v najkrajšem času uredijo.«

Nagovor podžupana v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Kamnik in županskega kandidata stranke Lista Marjana Šarca Igorja Žavbija si lahko ogledate tukaj.

Vabljeni, da se nam tudi vi pridružite na srečanjih po krajevnih skupnostih občine Kamnik in nas spremljate na naši spletni strani ter na Facebook profilu Stranka LMŠ Kamnik.

Naslednje srečanje bo v četrtek, 25. oktobra 2018, in sicer ob 16. uri pred gasilskim domom Špitalič in ob 18. uri v Motniku (Gostilna Pri Flegarju).

Veselimo se srečanja z vami z željo »Naprej Kamnik«.