»Naprej Kamnik«: Srečanje s krajani in krajankami Krajevne skupnosti Duplica

Objavljeno 5. 11. 2018

V petek, 2. novembra 2018, je stranka Lista Marjana Šarca organizirala srečanje s krajankami in krajani v Krajevni skupnosti Duplica. Namen srečanja je bilo predstavitev in pogovor s podžupanom v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Kamnik in županskim kandidatom stranke Lista Marjana Šarca Igorjem Žavbijem ter kandidati za Občinski svet Občine Kamnik (podrobnejše predstavitve kandidatk in kandidatov si lahko ogledate na spletni povezavi).

Krajanke in krajani Krajevne skupnosti Šmarca so lahko podali konkretna vprašanja, tako podžupanu v začasnem opravljanju funkcije župana oziroma županskemu kandidatu Igorju Žavbiju kot tudi kandidatkam in kandidatom za Občinski svet Občine Kamnik. Ob tej priložnosti jih je najbolj zanimala tematika o obrezovanju dreves in o celoviti ureditvi nekaterih ulic.

Županski kandidat stranke Lista Marjana Šarca Igor Žavbi je na srečanju prisluhnil predlogom in željam krajank in krajanov Krajevne skupnosti Duplica. Obenem pa je v svojem govoru povedal, da Krajevna skupnost Duplica nima tipičnih težav, kot jih imajo druge krajevne skupnosti. Ceste so urejene. Razen nekaterih ulic, ki zagotovo potrebujejo ukrep za umirjanje prometa (ležeči policaji), zaradi prehitrih voznikov. V preteklem mandatu smo rešili kar nekaj zadev. Skupaj nam je uspelo odkupiti prostore za KS Duplica, v katerih je zastavljen program uspešno obiskan. Pomembno je, da se ljudje družijo, kajti tega je vedno manj. Ostati mora dobra volja, saj z dobro voljo se reši marsikateri problem. Veliko vprašanje je zagotovo nekdanja Remčeva vila. S strani Krajevne skupnosti Duplica je že bila podana pobuda, da bi Občina to odkupila. Pozdravljam to idejo. Všečna ideja mi je tudi to, da bi imeli v spodnjih prostorih garažno hišo in gasilski dom, v zgornjih pa športno igrišče in igrišče za otroke. Vse to Duplica vsekakor potrebuje. Ne morem reči, da bomo to tudi storili, kajti za enkrat to še ni v moji moči. Lahko pa rečem, da mi je tako projekt kot ideja zelo všeč. V kolikor bo ideja prišla na Občinski svet oziroma na mojo mizo, jo bom zagotovo tudi podprl.

Vse kar si želim je to, da 18. novembra odidete na volišča, da opravite svojo državljansko dolžnost. Oddate svoj glas. Seveda pa bom najbolj vesel, če ga boste oddali zame in za mojo občinsko listo. Pojdite volit. Nagovorite k temu tudi mlade, kajti ravno mladi so tisti, ki se volitev ne udeležujejo.

Vabljeni, da se nam tudi vi pridružite na srečanjih po krajevnih skupnostih občine Kamnik in nas spremljate na naši spletni strani ter na Facebook profilu Stranka LMŠ Kamnik.

Naslednje srečanje bo danes, 5. novembra  2018, in sicer ob 17. uri na parkirišču pred trgovino Mavrica v Nevljah in jutri 6. novembra ob 18. uri Pri Slanovcu v Tunjicah. Veselimo se srečanja z vami z željo »Naprej Kamnik«.