»Naprej Kamnik«: Izgradnja pešpoti in kolesarskih stez

Objavljeno 2. 11. 2018

V torek, 30. oktobra 2018, je stranka Lista Marjana Šarca organizirala srečanje s krajankami in krajani v Krajevni skupnosti Šmarca. Namen srečanja je bilo predstavitev in pogovor s podžupanom v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Kamnik in županskim kandidatom stranke Lista Marjana Šarca Igorjem Žavbijem ter kandidati za Občinski svet Občine Kamnik (podrobnejše predstavitve kandidatk in kandidatov si lahko ogledate na spletni povezavi).

Krajanke in krajani Krajevne skupnosti Šmarca so lahko podali konkretna vprašanja, tako podžupanu v začasnem opravljanju funkcije župana oziroma županskemu kandidatu Igorju Žavbiju kot tudi kandidatkam in kandidatom za Občinski svet Občine Kamnik. Ob tej priložnosti jih je najbolj zanimala tematika o izgradnji pešpoti in kolesarskih poti ter nenazadnje tudi o ureditvi optike ter rekonstrukciji cest.

Županski kandidat stranke Lista Marjana Šarca Igor Žavbi je na srečanju prisluhnil predlogom in željam krajank in krajanov Krajevne skupnosti Šmarca. Obenem pa so skupaj s kandidati stranke Lista Marjana Šarca za Občinski svet Občine Kamnik poudarili, da so v načrtu nove poti ob Bistrici ter kolesarska povezava Kamnik–Ljubljana. S sprejetjem celostne prometne strategije smo si zadali cilje, ki jim bomo sledili, v pripravi pa je tudi celostna prometna strategija Ljubljanske urbane regije. Obe strategiji pa nam bosta omogočali črpanje evropskih sredstev. Prav tako je narejena projektna dokumentacija za vgradnjo optičnega kabla in obenem bo potrebno pristopiti k aktivnemu reševanju problematike vseh cest v občini Kamnik. Pred kratkim so se zaključila tudi dela na državni cesti v Šmarci, s katerimi smo pridobili novo prenovljeno cesto. Uredila so se tudi parkirišča pred cerkvijo v Šmarci in pot, ki pelje do nje.

Vabljeni, da se nam tudi vi pridružite na srečanjih po krajevnih skupnostih občine Kamnik in nas spremljate na naši spletni strani ter na Facebook profilu.

Naslednje srečanje bo danes, 2. novembra  2018, in sicer ob 17. uri pri balinišču Balinarskega kluba Duplica in v soboto, 3. novembra ob 16. uri pri Tuš Market Srednja Vas ter ob 18. uri na športnem igrišču Laseno.

Veselimo se srečanja z vami z željo »Naprej Kamnik«.