Srečanje županskega kandidata g. Žavbija in ministra za izobraževanje, znanost in šport profesorja dr. Pikala na temo financiranja gradnje nove osnovne šole

Objavljeno 18. 10. 2018

G. Igor Žavbi, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana v Občini Kamnik in kandidat za župana stranke LMŠ v Kamniku, se je danes, 18. 10. 2018 z delegacijo srečal z ministrom za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije profesorjem dr. Jernejem Pikalom v prostorih Ministrstva na Masarykovi ulici v Ljubljani. Tema pogovora je bila pomoč pri financiranju pri izgradnji nove osnovne šole Frana Albrehta v Kamniku.

Kot je povedal g. Žavbi, je osnovni načrt, za katerega so že vložili tudi dokumentacijo za gradbeno dovoljenje, že pripravljen. Nato je v pogovoru g. minister Pikalo dejal, da je prošnja s strani Občine Kamnik stvar novega razpisa, ki bo objavljen predvidoma leta 2019. Ob tem je strokovna ekipa z g. ministrom Pikalom poudarila tudi možnosti drugih dodatnih oblik sofinanciranja, kot je na primer eko sklad.

V pogovoru, ki je potekal v izrazito strokovnem in prijateljskem vzdušju je g. minister Pikalo poudaril še, da bo tudi sam najbolj srečen, ko bodo sproščena sredstva iz rebalansa za urejanje in izgradnjo osnovnih šol v Sloveniji, saj na državni ravni ni bilo novih sredstev od leta 2011 in hkrati pozval, da se Občina Kamnik prijavi na razpis, ko bo ta objavljen. Do objave razpisa pa bosta tako občina kot ministrstvo storila vse, da bo vse pripravljeno za prijavo.